beleggen pensioen

Als je gedurende je leven een aardig vermogen hebt opgebouwd, dan is het leuk om hier nog meer van te maken. Waar je voorheen je geld op de spaarrekening kon laten staan voor de rente, heeft dat tegenwoordig nauwelijks nog zin. Sterker nog, in veel gevallen betaal je zelfs negatieve rente over je spaargeld. Mocht je ervoor willen zorgen dat je tijdens je pensioen kunt leven van het rendement, dan is het zeker aan te raden om verder te lezen.

Ga op zoek naar bedrijven waar je echt in geloofd

Indien je wilt beginnen met beleggen is het zeer aan te raden om op zoek te gaan naar bedrijven waar jij echt in geloofd. Van welke bedrijven verwacht je een groei en waar baseer je dit op? Neem de tijd om dit uit te zoeken en zorg ervoor dat je verschillende bedrijven hebt waarbij je ervan overtuigd bent dat ze gaan groeien.

Om het risico te verkleinen is het belangrijk dat je niet al je geld investeert in één bedrijf. Zorg ervoor dat je minimaal 10 bedrijven hebt waar je geld in wilt beleggen en probeer daarmee te zorgen voor een stabiele waardestijging van je vermogen. Mocht je een zeer groot vermogen hebben, dan is het verstandig om contact op te nemen met een belegginsexpert. Hij of zij weet de goede bedrijven er voor je uit te vissen en kan ervoor zorgen dat je vermogen flink in waarde toeneemt.

Investeer in edelmetalen

Mocht je nou geen bedrijven zijn tegen gekomen waar jij veel vertrouwen in hebt, dan kun je er ook voor kiezen om te investeren in edelmetalen. Beleggen in goud kan bijvoorbeeld erg rendabel zijn en is de afgelopen tijd erg populair. Naast goud kan het ook interessant zijn om zilver te kopen. Indien je wilt investeren in edelmetalen kun je er ook voor kiezen om het daadwerkelijk te kopen en thuis te bewaren. Echter, je loopt dan wel een groter risico op inbraak en andere ongewenste situaties. Mocht je jouw goud ergens op een veilige plek willen opslaan, dan dien je daarvoor te betalen en dat gaat ten koste van je rendement. Daarnaast is het vooral onhandig omdat je ook eenvoudig kunt investeren in ‘digitaal’ goud.

Probeer steeds bij te leren

Verstandig beleggen kun je niet van de een op de andere dag. Het is een leerproces waar veel tijd in kan gaan zitten en kan soms erg veel geld kosten. Zo leer je het meest van een verkeerde investering en die kun je niet altijd van te voren zien aankomen. Wel kun je de meeste beginnersfouten voorkomen door het een en ander over het onderwerp op te zoeken. Koop een aantal boeken over beleggen en kijk of je daar je voordeel mee kunt doen. Door elke dag een aantal bladzijden te lezen en de theorie in de praktijk toe te passen, kun je na verloop van tijd erg goed worden in beleggen. Dit is overigens geen garantie dat je geld zult verdienen met beleggingen. Je loopt namelijk altijd risico.

favicon pensioen-nieuws.nl
Redactie

Reacties zijn uitgeschakeld