weerstand

Naarmate je ouder wordt, is het erg belangrijk dat je zorgt voor een goede weerstand. Je kunt niet meer net als vroeger alles doen zonder dat het voor problemen zorgt. De weerstand speelt op een latere leeftijd een bepalende rol in hoe je je voelt. Zorg er daarom voor dat je er alles aan doet om je weerstand op pijl te houden.

Zorg ervoor dat je gezond en gevarieerd eet

Om je weerstand op pijl te houden, is het onder andere van belang dat je de juiste voeding binnenkrijgt. Zorg ervoor dat je je houdt aan de schijf van 5 en ook goed let op de hoeveelheden die je binnenkrijgt. Probeer gedoseerd te eten en drinken en merk daar de voordelen van. Een evenwichtig eetpatroon zorgt er namelijk voor dat je lekkerder in je vel zit en gedurende de dag veel meer energie hebt.

Verdiep je goed in wat weerstand precies is

Als je jouw weerstand wilt vergroten, dan kan het helpen om je hier goed over in te lezen. Alles over je weerstand kan je tegenwoordig makkelijk vinden via het internet. Zo zijn er diverse blogs waarin uitgebreid staat vermeld wat je kunt doen om je weerstand te verbeteren. Probeer de tips een tijdje op te volgen en kijk naar of en hoeveel effect het heeft. In de meeste gevallen kiezen mensen er daarna voor om een nieuwe levensstijl aan te houden.

Blijf voldoende bewegen

Zowel voor jonge als oudere mensen is het belangrijk om voldoende te bewegen. Om vitaal te blijven, is het belangrijk om minimaal een halfuur per dag in beweging te zijn. Dit kan gaan om een stukje wandelen, maar ook om fietsen. Aan een half uur kom je al snel, maar het is dan wel belangrijk dat je het niet continu uitstelt. Zo begin je de dag bijvoorbeeld erg goed als je start met een rondje hardlopen. Mocht je moeite hebben om in beweging te komen, dan doe je er goed aan om er tips over te leven. Tips in beweging blijven kun je op verschillende plekken krijgen. Zo kun je het bespreken met vrienden of familieleden, maar daarnaast ook informatie erover opzoeken.

Blijf in contact met mensen

Om lekker in je vel te blijven zitten, is het belangrijk dat je in contact blijft met anderen. Veel ouderen voelen zich niet goed omdat ze nauwelijks nog contact hebben met anderen. Als dit momenteel bij jou aan de orde is, dan is het tijd dat je daar verandering in brengt! Geef bijvoorbeeld bij familieleden aan dat je meer behoefte hebt aan sociaal contact en laat hen jou helpen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld zelf vaker langskomen, maar er ook voor zorgen dat je meer in contact komt met leeftijdsgenoten.

Houd jezelf goed in de gaten

Naast dat je allerlei tips kunt volgen, is het ook verstandig om jezelf goed in de gaten te houden. Naast dat de weerstand achteruit kan gaan, kan er ook sprake zijn van een achterliggend probleem. Indien de weerstand niet beter wordt, is het belangrijk dat je een huisarts bezoekt.

favicon pensioen-nieuws.nl
Redactie

Reacties zijn uitgeschakeld