beleggen pensioen

Als ondernemer zijnde dien je met allerlei zaken rekening te houden. Zo dien je er bijvoorbeeld voor te zorgen dat je voldoende pensioen opbouwt. Als je pensioen aan het opbouwen bent, kan het een slimme zet zijn om dit te beleggen. Wel hangt het er sterk vanaf wat van methode van beleggen je gebruikt.

Een ruime beleggingsportefeuille

Als je van plan bent om geld te gaan beleggen voor je pensioen, dan is het sterk aan te raden om te zorgen voor een ruime beleggingsportefeuille. Hoe meer bedrijven je erin meeneemt, hoe kleiner het risico. Het nadeel van een ruime portefeuille is dat het rendement over het algemeen wel kleiner is. Mocht je zelf geen verstand hebben van geld beleggen, dan is het ook mogelijk om hier iemand voor in te schakelen. Houd er wel rekening mee dat hier over het algemeen hoge kosten aan verbonden zitten.

Hoeveel tijd wil je eraan kwijt zijn?

Qua beleggen is er erg veel mogelijk. Zo kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om te daytraden. Wanneer je wilt daytraden is het wel belangrijk dat je voldoende tijd beschikbaar hebt. Zo gaat hier aanzienlijk meer tijd in zitten dan bij het kopen van obligaties. Het voordeel van daytraden is wel dat het rendement over het algemeen hoger ligt. Uiteraard hangt dit er wel vanaf hoe goed je te werk gaat. Het is namelijk ook mogelijk dat je de volledige inzet in een korte tijd verliest. Het is dan ook niet slim om je volledige pensioen te beleggen met daytraden. Voor veilig beleggen kun je in dat geval beter kiezen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het kopen van obligaties van Nederland. Het risico is hier zeer beperkt, maar je ontvangt meestal wel een mooi rendement.

favicon pensioen-nieuws.nl
Redactie

Reacties zijn uitgeschakeld