verhuizen

Je hoopt natuurlijk al in je droomhuis te zitten en daar oud te worden, maar dit is helaas niet altijd het geval. Soms heb je gewoon wat langer nodig gehad om je perfecte huis te vinden, of kan je door omstandigheden niet meer in je huidige huis wonen. Dan moet je dus op zoek naar iets nieuws. Op latere leeftijd ben je je waarschijnlijk ook al bewust van het feit dat zelf al je spullen tillen niet het beste idee is! De tijd van je vrienden uitnodigen om te helpen en ze belonen met een paar pizza’s is al lang vergaan. Huur daarom een professioneel verhuisbedrijf in om deze klus te klaren.

Verken de toekomstige buurt

Voordat je gaat verhuizen, moet je eerst de locatie bepalen. Het woningaanbod moet daarnaast ook gunstig zijn. Als er geen huizen te koop zijn houdt het natuurlijk allemaal op. Maar wanneer je een potentieel huis tegenkomt, is het dus goed om de omgeving zorgvuldig te checken. Zijn er bijvoorbeeld winkels in de buurt? Op latere leeftijd wordt het ook steeds belangrijker om de huisarts en de apotheek op loopafstand te hebben. Niet iedereen wilt eraan toegeven, maar die gaan we allemaal steeds vaker nodig hebben! Je wilt ook niet afhankelijk raken van de taxi of van familie en lieve buren.

Een potentieel huis gevonden

Op je oude dag zal je waarschijnlijk niet dagelijks 3 trappen op en af lopen. Denk dus bij het verkennen van potentiële huizen ook aan de toegankelijkheid. Als je een woning in een flat wel ziet zitten, kijk dan of er een lift aanwezig is. Zie je een leuke benedenwoning, dan beslis je of je één verdieping genoeg vindt of dat je toch meerdere lagen wilt. Met meerdere verdiepingen moet je ook rekening houden met je eigen mobiliteit. Eventueel kan je ook aanpassingen maken aan de woning. Denk bijvoorbeeld aan een traplift.

Klaar voor de grote dag

Zodra je de buurt hebt verkend en het definitieve huis hebt gekocht, is het tijd voor de verhuizing. Naast dat een verhuisbedrijf Den Haag helpt bij het tillen en verplaatsen van je spullen, helpt een verhuisbedrijf ook met de planning van de dag. Zij hebben namelijk al jarenlange ervaring met het proces van verhuizen.

Op latere leeftijd wordt het inpakken van je hele hebben en houwen een stuk zwaarder. Gelukkig wordt hier ook hulp voor aangeboden. Hoe ouder je bent, hoe meer spullen je waarschijnlijk inmiddels hebt verzameld. Daarnaast moet je bij bepaalde spullen extra voorzichtig zijn bij het verplaatsen en vervoeren. Bijvoorbeeld koelkasten zijn erg gevoelig voor beweging. De koelvloeistoffen kunnen in de verkeerde buizen terechtkomen bij veel beweging. Daarom moet je ze altijd rechtop vervoeren, en nadat hij op zijn nieuwe plek staat ook altijd minimaal 24 uur laten staan voordat de stekker er weer in gaat.

Professionele verhuizers weten hier goed rekening mee te houden en hebben alle nodige gereedschappen en hulpstukken bij de hand. Waarschijnlijk hoef je de meeste kasten ook niet uit elkaar te halen, omdat de verhuizers ze gemakkelijk in één geheel kunnen vervoeren.

Zoek de verhuizers die bij je passen

Je hebt een ruime keuze uit verhuisbedrijven die je kunnen helpen op de grote dag. Elk bedrijf heeft zijn eigen kostenplaatje en extra voordeeltjes. Zo heeft de ene gratis verhuisdozen voor je, en de ander biedt een gratis kennismakingsgesprek. Dit laatste kan vooral fijn zijn als je een goede band wilt hebben met de mensen die al je spullen gaan vervoeren!

favicon pensioen-nieuws.nl
Redactie

Reacties zijn uitgeschakeld